PIONIERSTRAject

Ontwikkel in drie jaar een zelfstandige community in jouw wijk

Een community op de plek waar jij woont, daar droom jij van. Nu is het de tijd om met die droom aan de slag te gaan!

Met een kernteam (ong. 4 tot 8 mensen) worden jullie toegerust om via duidelijke stappen te bouwen aan een kleurrijke, dynamische maar ook stabiele community. Om dat te realiseren ga je vooral praktisch aan de slag, vanuit een goede theoretische basis. Dit levert direct al mooie inzichten en concrete resultaten oplevert; je bouwt het fundament voor jullie wijkcommunity!

Teamtraining A - Jaar 1
Maart 2023 | In deze eerste teamtraining starten we met de module COMMUNITY. Vanuit deze basis verkennen we zowel de PASSIE als de MISSIE van het kernteam. Na deze eerste training ga je aan de slag met het uitwerken van de impact die je samen met anderen wilt hebben in de wijk.
Teamtraining B - Jaar 1
Juni 2023 | In deze tweede teamtraining komen de thema's COMMUNITY, PRESENTIE en POTENTIE aan de orde. Na deze training weet je wat de mogelijkheden zijn in jouw wijk en hoe je als community daarop kan inspelen.
Teamtraining C - Jaar 1
November 2023 | Tijdens deze trainingsdagen ligt de focus op COMMUNITY, LEIDERSCHAP en ORGANISATIE. Je krijgt antwoord op de vragen: Wat is er nodig om de activiteiten in de community goed te organiseren en welke leiderschapskwaliteiten zijn er in de groep aanwezig.
Previous
Next

PASSIE

Tijdens het traject staat passie centraal. Je wordt aangevuurd om vanuit jouw diepste verlangens een verschil te maken op de plek waar jij woont.

ONTMOETING

In het traject ontmoet je ook andere initiatieven uit het land. Door samen op weg te zijn, ontstaan relaties en versterkt jouw pioniersnetwerk.

PRAKTISCH

Je krijgt tips en tools die je kunt blijven gebruiken in de opvolgende jaren. Tegelijkertijd breng je ook je eigen ervaring in, zodat we leren van elkaar.

Het verhaal van r3new

In 2012 startte ons avontuur als pionier in de nieuwbouwwijk Kernhem, in Ede. Een facebookpagina werd gelanceerd, en KenHem Community was een feit. Zonder goed te weten waar we aan begonnen. We hadden een diep verlangen om mensen tot bloei te zien komen, door mensen te verbinden en relaties te verdiepen. We waren er heilig van overtuigd dat als we daarmee aan de gang gingen, op allerlei manieren het Koninkrijk van God zichtbaar zou worden. Maar wat voelden we ons alleen in die periode. Slechts twee vrienden uit andere dorpen wilden meebouwen, verdere hulp of begeleiding was er niet.

We leerden veel door het netwerk dat ontstond. Maar we leerden vooral heel veel in de praktijk. Door te durven en te doen en daarna te evalueren. Met steeds het belangrijkste doel voor ogen; hoe komen mensen tot bloei, en welke rol mogen wij daarin spelen?

De eenzaamheid van de eerste jaren werd een belangrijke drijfveer voor de start van R3NEW. We gunnen anderen een beweging waar binnen ze steun, verbondenheid en gezelligheid vinden. Maar ook concreet toegerust worden om tijdens deze pioniersreis goede keuzes te maken. Zodat nieuwe communities nog mooier gaan bloeien en meer vrucht mogen dragen.

Dieteke en René Visser
Familie Visser uit Ede

Wat zeggen anderen over de pionierstraining

Graag ontvang ik meer informatie over de pionierstraining

faq

Meest gestelde vragen en antwoorden

Ervaring is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je initiatiefrijk bent, daadkracht hebt en een diepgaande passie voor God en Zijn Koninkrijk.  Door deelname aan het pionierstraject zal je voldoende ervaring opbouwen.

Het is mooi als je steun vanuit je gemeente kunt krijgen. Helemaal als je  ruimte hebt om naar nieuwe wegen te zoeken. Bespreek dit goed met je achterban, zodat vanaf het begin helder is wat de verwachtingen zijn.

R3NEW ontvangt vanuit het fonds Maatschappij van Welstand een bedrag om de trainingen te ontwikkelen. Deelnemers betalen daarom alleen de kosten voor de training zelf.