TEAMTRAINING

Leer de 7 essenties van identiteitsgebonden wijkcommunities

Een wijkcommunity ontstaat niet vanzelf. Samenleven is een ambacht, en het vraagt dan ook kennis en vaardigheden om met groepen mensen aan de slag te gaan. In deze teamtraining wordt jouw team toegerust om via duidelijke stappen te bouwen aan een kleurrijke, dynamische maar ook stabiele community. Om dat te realiseren krijg je naast een stukje theorie vooral praktische uitdagingen mee, waardoor dit traject je naast mooie inzichten ook concrete resultaten oplevert; het fundament voor een bloeiende wijkcommunity!

Previous
Next

Tijdens het traject staat passie centraal. Je wordt aangevuurd om vanuit jouw diepste verlangens een verschil te maken op de plek waar jij woont.

Je doorloopt het traject met andere startende wijkpioniers. Door samen op weg te zijn, ontstaan relaties en versterkt jouw pioniersnetwerk.

Je krijgt tips en tools die je kunt blijven gebruiken in de opvolgende jaren. Tegelijkertijd breng je ook je eigen ervaring in, zodat we leren van elkaar.

MIJN VERHAAL ALS WIJKPIONIER

In 2012 startte mijn avontuur als wijkpionier in de nieuwbouwwijk Kernhem, in Ede. Een facebookpagina werd gelanceerd, en KenHem Community was een feit. Zonder goed te weten waar ik aan begon. Ik had een diep verlangen om mensen tot bloei te zien komen, door mensen te verbinden en relaties te verdiepen. Ik was er heilig van overtuigd dat als we daarmee aan de gang gingen, op allerlei manieren het Koninkrijk van God zichtbaar zou worden. Maar wat voelde ik me alleen in die periode. Slechts twee vrienden uit andere dorpen wilden meebouwen, verdere hulp of begeleiding was er niet.

Wellicht ook niet verwonderlijk: de holistische aanpak waarin wij zingeving, ondernemerschap en sociale impact combineerden was nieuw, waardoor bestaande partijen ons niet echt verder konden helpen. Door een breed netwerk te ontwikkelen, leerden we van kerkplanters, sociaal ondernemers, bewonersinitiatieven, fondsen, coaches. Deze beste inzichten uit deze domeinen brachten we samen. Maar we leerden vooral heel veel in de praktijk. Door te durven en te doen, en daarna te evalueren. Fouten maken, vragen stellen, rammelen aan heilige huisjes. Met steeds het belangrijkste doel voor ogen; hoe komen mensen tot bloei, en welke rol mogen wij daarin spelen?

Als ik terugkijk, realiseer ik me dat de eenzaamheid van de eerste jaren een belangrijke drijfveer vormen voor mijn werk binnen R3NEW. Ik gun anderen een beweging waarbinnen ze steun, verbondenheid, en gezelligheid vinden. Maar ook concreet toegerust worden om tijdens de pioniersreis goede keuzes te maken. Zodat zowel pioniers als hun community's mooier bloeien, en meer vrucht mogen dragen.
René Visser

DE TEAMTRAINING is opgebouwd uit de volgende elementen die jou gaan helpen bij het pionieren

Alle deelnemers die zich inschrijven krijgen als extra inspiratiebron het boek Herstellers t.w.v. €16,95

*De teamtraining zit nog in de pilotfase waardoor we deze goedkoper kunnen aanbieden. Input en feedback van deelnemers is in deze fase extra welkom. Zolang de materialen nog niet volledig ontwikkeld zijn, wordt de teamtraining met korting aangeboden. Op deze pilot geldt een korting van ca. 50%. Mocht de investering een uitdaging zijn, wij denken graag mee met mogelijkheden om sponsoren te vinden voor jouw investering.

Teamtraining

In zeven modules door de basics van wijkpionieren heen
€970
0 voor eerste teamlid
  • Start- en eind gesprek
  • 7 Trainingsmomenten
  • Coachingsgesprekken
  • Netwerk van wijkpioniers
  • Boek Herstellers van Gabe Lyons
Popular

Teamtraining

In zeven modules door de basics van wijkpionieren heen
€470
0 per module per aanvullend teamlid
  • Start- en eind gesprek
  • 7 Trainingsmomenten
  • Coachingsgesprekken
  • Netwerk van wijkpioniers
  • Boek Herstellers van Gabe Lyons

faq

Meest gestelde vragen en antwoorden

Ervaring is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je initiatiefrijk bent, daadkracht hebt en een diepgaande passie voor God en Zijn Koninkrijk.  Door deelname aan de teamtraining zal je voldoende ervaring opbouwen.

Het is mooi als je steun vanuit je gemeente kunt krijgen. Tegelijkertijd blijkt uit de praktijk ook dat het erg belangrijk is dat je ruimte hebt om naar nieuwe wegen te zoeken. Bespreek dit goed met je achterban, zodat je vanaf het begin helder is wat pionieren inhoudt.

Ik WIL MET MIJN TEAM DE TEAMTRAINING VERKENNEN