Wat gaaf dat je een actie wil doen in je wijk!

Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je uitgewerkt. Maar je kan natuurlijk ook aan de gang met je eigen idee!
Voor iedere actie hebben we een actiepakket beschikbaar, met handige tools, tips, foto’s die je mag gebruiken en een berichtje voor in je lokale krant, social media en je eigen netwerk. Vul het formulier in en download direct de actiepakketten.

#koninkrijkinjewijk

Wat gaaf dat jullie een actie gaan doen in je eigen wijk!!

Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je uitgewerkt. Maar je kan natuurlijk ook aan de gang met je eigen idee!
Voor iedere actie hebben we een actiepakket beschikbaar,
met handige tools, tips, foto’s die je mag gebruiken en een berichtje voor in je lokale krant, social media en je eigen netwerk. Maak een keuze voor je actie en download het actiepakket.

Actie #1 Je straat schoon, met gezelligheid als loon

Deze actie is bedoeld voor degenen die hart voor de natuur hebben, of er gewoon veel belang aan hechten dat de buurt er netjes bij ligt. Na het grote feest tijdens oud & nieuw is er vaak genoeg te doen. Wat is er nu leuker en mooier, dan op nieuwjaarsdag samen met anderen uit jouw buurt een rondje te doen, de straten schoon te maken, en deze gezamenlijke inzet af te sluiten met een gezellige nieuwjaarsborrel in een warme woonkamer? De straten weer schoon, én een mooie start van een nieuw jaar met elkaar!

Actie #2: Help je wijk de winter door!

Deze actie is bedoeld voor mensen die geraakt worden door armoede, eenzaamheid en/of kwetsbaarheid. En helaas zijn dat meer mensen dan wij denken. Soms heel zichtbaar, maar vaak ook ver verstopt achter de voordeuren in jouw wijk. Zeker in deze tijd waarin, door de extreem hoge (energie)prijzen, veel meer mensen onverwacht te maken krijgen met armoede. Een steuntje in de rug kan dan enorm welkom zijn!

Actie #3 Goede voornemens in actie

Deze actie is bedoeld voor degenen die gezondheid voor zichzelf en de buren belangrijk vinden. Veel mensen gebruiken kerst en oud & nieuw om te reflecteren op het afgelopen jaar, met als gevolg daarvan allerlei goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar die goede voornemens in je eentje waarmaken is niet altijd makkelijk! Een perfect moment dus, om samen het jaar goed af te trappen met een sportactiviteit en een gezonde borrel!

Actie #4 Gouden straten

Deze actie is bedoeld voor mensen die van het Kerstfeest een feest van licht en verbinding willen maken. Niet alleen met je eigen familie en/of kerk, maar ook met de mensen waarmee je samenwoont in jouw buurt en wijk. Het idee bij deze actie is dat de straten in jullie buurt uitgedaagd worden om zich te ontpoppen tot een straat van goud. Met lichtjes en veel gezelligheid zoals vuurkorven en statafels waaraan iets lekker te eten of te drinken te vinden is. Tijdens het weekend voor kerst wordt dan op een vrijdag- of zaterdagavond (17 of 18 december) een wandeltocht uitgezet door de straten die meedoen met de actie.

Actie #5 Jouw eigen idee

Een eigen idee is natuurlijk ook erg mooi! Je kan dit helemaal afstemmen op jullie groep én jullie wijk. Daarom moedigen we jou van harte aan om van je eigen plannen een succesvolle actie te maken. We zijn natuurlijk benieuwd naar jullie ideeën en wellicht inspireert het anderen. Geef je actie door en ontvang van ons tips en handige tools om je actie makkelijk te organiseren!

Ontvang het actiepakket voor jouw actie

Geef je actie aan ons door en ontvang direct een actiepakket, om alles goed te regelen en organiseren. Wat zit er in het pakket: berichtjes die je kan gebruiken voor social media, opzet begroting, draaiboek en actielijst, welke materialen je nodig hebt en leuke foto’s ter inspiratie. Kortom: alles om jouw actie tot een succes te maken. Ook als je ervoor kiest jouw eigen idee om te zetten in een actie, kan je een actiepakket hier downloaden met handige tools en tips.

Formulier voor jou actiepakket