R3NEW communities

De R3NEW-communities vormen samen een beweging. Een beweging wordt “gevormd als individuen, groepen en organisaties samen één front vormen met een gemeenschappelijke missie, visie, prioriteiten en waarden.” Samen een beweging vormgeven is een uitdaging. Het vraagt tijd en energie van elkaar, aandachtig luisteren en intensief samenwerken. Tegelijkertijd heeft een beweging meer impact op de langere termijn. En impact in de wijken van Nederland (en daarbuiten); dát is waar we met R3NEW voor gaan!

KENHEM Community

KENHEM Community is vanaf 2013 actief in de nieuwbouwwijk Kernhem in Ede. Deze wijk heeft ca. 6000 inwoners, en kenmerkt zich door een grote groep hoogopgeleide gezinnen met jonge kinderen. KenHem bouwt aan verbinding en verdieping door ruim 20 zeer diverse projecten, variërend van jeugdvoetbal tot elektrische deelauto’s, en van zorgnetwerk tot natuurexcursies. Eindverantwoordelijk voor deze wijkcommunity zijn:
  • Kees Hoogendoorn
  • Dieteke Visser
  • Pieter Barten

BIJHEM Community

BIJHEM is een wijkcommunity in de wijk Beijum in Groningen. Deze wijk heeft ruim 12.000 inwoners, en vanaf 2015 zet BIJHEM zich in voor de bloei van deze wijk. De wijk is zeer divers qua culturen, maar ook als het gaat om jong en oud, rijk en arm. Via diverse projecten zoals buurtmaaltijden, sportcommunity, kidsclub en workouts bouwt BijHem aan een community van betrokken en verbonden wijkbewoners. Eindverantwoordelijk voor deze wijkcommunity zijn:
  • Jouke Janze
  • Judith Janze
  • Leonie Schaaij

KOMunity

KOMunity is een actieve community van inwoners uit Hoogezand. Via sport en onderwijs zet KOMunity zich vanaf 2014 in voor de bloei van de
wijken van Hoogezand. Eindverantwoordelijk voor deze wijkcommunity zijn:
  • Jaap Bouwman
  • Irene Tamminga
  • Cees van den Berg

DEELHEM Community

DEELHEM is een startende wijkcommunity in Haarlem. Bram & Aline verlieten in 2019 hun veilige haven in Urk om te gaan pionieren in de wijk Schalkwijk, een grote wijk met uitdagingen op allerlei vlakken. Vanuit hun gastvrije waarden verbinden ze buurtgenoten, bouwen ze aan relaties en versterken ze hun jonge community.
Eindverantwoordelijk voor deze wijkcommunity zijn:
  • Bram & Aline Kramer

Jouw community

Jouw startende wijkcommunity kan hier over enkele maanden een plek hebben gekregen.

 

Wellicht ben je geïnspireerd door de voorbeelden, en herken je het verlangen van R3NEW. We denken graag met jou na over de kansen die er zijn om in jouw wijk te pionieren. Altijd in het klein, met de verwachting dat een kleine stap in de toekomst grote gevolgen kan hebben.

 

Wil jij kennismaken, of ons uitnodigen voor een droomsessie? Misschien alleen, met je buren of met de kring van jouw kerk? We zien je bericht of belletje graag bij ons binnenkomen!