Met deze challenge word jij uitgedaagd een Hersteller te worden

Op deze pagina vind je de challenge #koninkrijkinjewijk. DE challenge bestaat uit 7 dagen met iedere dag een bijpassend stuk tekst uit het boek herstellers. Mocht je het boek nog niet hebben, dan kan je dat hieronder bestellen. Of word vriend van R3NEW, dan krijg je het gratis toegestuurd.

Vind jij het leuk om je focus te leggen op je eigen wijk? Wil jij weten wat bidden, foto’s maken, koffie en een kalender met jouw buurt te maken hebben? Laat je uitdagen om op een verfrissende manier je eigen straat in te gaan.

Iedere challenge bestaat uit:

  • Een inspirerend stuk uit het boek “Herstellers” van Gabe Lyons
  • Reflectievragen voor volwassenen én kinderen
  • Een simpele opdracht waar je direct mee aan de slag kan
  • Leuke filmpjes, bijbelteksten, foto’s en liedjes passend bij de challenge van die dag

De challenge bestaat uit je zeven uitdagingen die je in je mailbox ontvangt. Ze zijn leuk en gemakkelijk uit te voeren. Je kunt het alleen oppakken, maar ook met vrienden of je gezin. Wat het je oplevert? Connectie en verbinding in je eigen, directe omgeving. Niet door het organiseren van grootse acties, maar door een wisselwerking. Jij stapt naar buiten, je straat in en laat je verrassen door wat daaruit volgt.

Lees hier de reacties van de deelnemers aan de vorige editie van deze challenge:

“Ik vond alles zeer verrassend! Ook haalbare ideeën”

“Inspirerend en uitdagend”

“Stil zijn omdat een ander je de ‘opdracht geeft’ is makkelijker dan er zelf voor kiezen. Het bood veel ruimte in de dag om de stem van God te verstaan en voor anderen te bidden. (N.a.v. Challenge Dag2: 24 uur offline)”

“Ik denk dat zoiets zich moet ontwikkelen tot het een levensstijl wordt. Prachtig initiatief en mooi om regelmatig op deze manier aangespoord en bemoedigd te worden.”

“Het is heel fijn om een paar dagen met zoiets bezig te zijn en je focus ergens op te richten.”

“Heel leuk en ook goed om zoiets met de eigen kerk / gemeente te gaan doen.”

challenge #koninkrijkinjewijk

challenge symbols_gebedklein

Dag 1: Gebed

We beginnen deze challenge met gebed. Het is een prachtige manier om je aandacht op God te richten en het van hem te verwachten.

Dag 2: 24 uur offline

Leven vanuit je Bron blijft ontzettend belangrijk! Geestelijke disciplines, zoals rust en stilte helpen hierbij. Richt je op de Bron.

Dag 3: Kijk op je wijk

Jezus' leven draaide om herstel van dat wat gebroken was. Hij liep door de straten. En daarom gaan we vandaag de wijk in.

Dag 4: Eat & Meet

Een onmisbaar element in je leven als christen, is de verbinding met andere christenen. Leer nieuwe christenen in je wijk kennen.

Dag 5: Uur voor je buur

Vandaag gaan we kijken naar onze talenten en alles wat ons gegeven is. Wat kunnen wij bijdragen in onze wijk vanuit onze potentie.

Dag 6: Happy Birthday

Wat is er leuker dan kadootjes, kaartjes en berichtjes op je verjaardag. Eén dag in het jaar met aandacht voor jou!

Dag 7: Terug- en vooruitblik

We nemen de tijd voor reflectie en bezinning. Waar ben je door geraakt afgelopen dagen en wat wil je blijven toepassen?

R3NEW, Uitgeverij Gideon en Tearfund hebben de handen ineengeslagen voor deze challenge. Het is hun verlangen dat het koninkrijk van God steeds tastbaarder wordt in Nederland doordat christenen het evangelie zichtbaar leven. Niet op een krampachtige, activistische manier, maar doordat zij ontdekken wie zij zijn: Brengers van herstel.

Gideon boeken

Gideon is uitgever van het boek Herstellers. Zoals ook de andere boeken die Gideon uitgeeft, komt hierin het werk van Gods Geest in de dagelijkse praktijk tot uiting. Herstellers laat een prikkelend geluid horen voor christenen die een verschil willen maken en herstel willen brengen.

Tearfund wil de kerk laten ontdekken welke rol zij speelt in het brengen van herstel in haar eigen buurt. Hiervoor is een mooi programma ontwikkeld: Met beide benen in de Buurt. 

Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

LOGO_1B_PNG

R3NEW is een beweging van wijkcommunities waarin christenen zich verbinden met anderen om herstel te brengen in hun wijk. Dit doen zij door samen verschil te maken op de vlakken zorg, zaken en zingeving en op deze manier Gods Koninkrijk zichtbaar te maken.