KONINKRIJK IN JE WIJK

Tussen de zomervakantie en kerst trekt R3NEW met honderden christenen op die in actie willen komen. Mensen die geloven in de kracht van het Koninkrijk, en deze graag dichtbij en in het klein zien doorbreken. Dit doen we door de challenge #koninkrijkinjewijk.

Nieuwsgierig? Lees dan verder!

R3NEW droomt ervan om christenen in de wijk waar ze leven met elkaar
te verbinden, over kerkmuren heen. Vanuit deze ontmoeting helpen we een wijkgroep(je) verder om op een laagdrempelige manier in actie te komen voor en met de buurt. Veel christenen verlangen er naar om in actie te komen, en op een nieuwe manier te groeien in hun geloof en het praktisch uiting geven hiervan. We merken dat kleine stappen al snel impact hebben en veel energie losmaken bij initiatieven. Wellicht ook bij jou! En wie weet, smaakt het naar meer…

Stel je eens voor: 500 christenen in zo’n 50 wijken van Nederland melden zich aan voor de challenge #koninkrijkinjewijk. Op basis van postcode verbinden wij deze mensen in hun wijk met elkaar. Samen organiseer je een (running) diner en leer je elkaar en elkaars verlangens beter kennen.
 
En stel je eens voor dat van deze 50 verbonden groepen, een flink aantal zijn die geloven in actie; de stoute schoenen aantrekken en met elkaar eind van dit jaar een wijkactie organiseren. Bijvoorbeeld met sinterklaas, kerst, of Oud & Nieuw.
 
Na de zomer gaat dit plaatje realiteit worden. R3NEW lanceert dan de jaarlijkse actie #koninkrijkinjewijk, geheel vernieuwd ten opzichte van vorig jaar! Want alhoewel toen ruim 500 mensen meededen aan de challenge, bleek het toch vooral lastig om in je eentje in actie te komen in je wijk. Daarom gaan we ‘samen’ nu volop centraal zetten.
 
Enthousiast? Je kan je nu al aanmelden om als eerste de uitnodiging van deze actie te ontvangen; dit kan door hieronder je gegevens achter te laten. En begin alvast anderen enthousiast te maken om dit samen in jouw wijk te gaan doen.

Samenwerking

R3NEW, Uitgeverij Gideon en Uitgeverij Unravel Publishers hebben de handen ineengeslagen voor deze challenge. Het is hun verlangen dat het koninkrijk van God steeds tastbaarder wordt in Nederland doordat christenen het evangelie zichtbaar leven. Niet op een krampachtige, activistische manier, maar doordat zij ontdekken wie zij zijn: Brengers van herstel. Aan de hand van twee boeken zullen we tijdens deze challenge zorgen voor inspiratie en verdieping.