Vacature wijkpionier (0,1 fte)

We zijn hier op aarde om bloei te brengen. Christenen noemen deze bloei het ‘Koninkrijk van God’; plekken waar mens, samenleving en schepping wordt zoals bedoeld. Verbonden, vol aandacht en liefde, ruimte voor recht en herstel, overvloed aan creativiteit en innovatie, vergezichten vol hoop en verwachting. Dit ‘Koninkrijk van God’ is volgens Jezus dichtbij ons, en gaan we het ook vinden. Als we samen zoeken. Wat een zinvol avontuur, voor iedereen! Voor jong en oud, rijk en arm, professoren en bouwvakkers, Nedelanders en medelanders, religieuzen en zinzoekers.

R3NEW is ervan overtuigd dat inclusieve en duurzame communities een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het tot bloei brengen van wijken en wijkbewoners. Communities waar zorg, zaken en zingeving op een creatieve en ondernemende manier samengebracht worden. Maar we realiseren ons ook dat de praktijk weerbarstig is. Want een community die valt niet uit de lucht, daar bouw je samen aan met ziel en zaligheid. Met als prachtig doel om jouw wijk tot bloei te zien komen!

R3NEW is altijd op zoek naar wijkpioniers; ondernemende bewoners met passie en daadkracht, die graag een verschil willen maken in hun wijk door te bouwen aan een eigen community (wijkgroep). Deze wijkpioniers worden onderdeel van R3NEW en kunnen rekenen op veel contact met andere pioniers, op coaching & training, een stevig netwerk en toegang tot allerlei praktische faciliteiten. Kortom: ga je pionieren vanuit R3NEW dan sta je er zeker niet alleen voor.

 

Wij geloven in de kracht van eenvoud. Je hoeft niet iets groots op poten te zetten. Begin klein met dat waar je plezier in hebt en zie waar God het brengt. Tegelijkertijd houden we van een professionele aanpak. Een plan schrijven, fondsen werven, reflecteren. Het hoort erbij om een duurzame community te kunnen bouwen waar échte aandacht is voor mensen. Omdat we ons voor kunnen stellen dat je hier hulp bij kunt gebruiken, heeft R3NEW voor jou een compleet franchise-concept uitgewerkt. Jarenlange praktijkervaring en stevig onderbouwde theorie zijn door R3NEW samengebracht in 7 pioniersperspectieven die de basis vormen voor jouw community. Tegelijkertijd is er alle ruimte om de perspectieven uit te werken binnen de context van jouw team en wijk. Kortom; een gezonde mix tussen ruimte en richting. Op deze manier realiseren we samen in jouw wijk een bloeiende community, waarin zorg, zaken en zingeving een plek krijgen.

Word jij één van de wijkpioniers binnen het netwerk van R3NEW?

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met René Visser via rene@r3new.nl.  

 

R3NEW biedt elk jaar plek aan 5 nieuwe initiatieven die opgestart gaan worden in de wijk waar de pionier zelf woont. Voor 2021 zijn alle 5 posities nog beschikbaar. Mocht je vragen hebben dan hopen we dat je contact opneemt, zodat we je meer informatie kunnen geven over R3NEW en onze visie op community development.