#koninkrijkinjewijk

Met #koninkrijkinjewijk trekt R3NEW op met honderden christenen, die in actie willen komen. Mensen die geloven in de kracht van het Koninkrijk, en die dat Koninkrijk graag dichtbij en in het klein zien doorbreken. Precies dit doen we met #koninkrijkinjewijk. Ben je nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

#koninkrijkinjewijk

Tussen de zomervakantie en kerst trekt R3NEW met honderden christenen op die in actie willen komen. Mensen die geloven in de kracht van het Koninkrijk, en deze graag dichtbij en in het klein zien doorbreken. Dit doen we door de challenge #koninkrijkinjewijk. Nieuwsgierig? Lees dan verder

Doel van #koninkrijkinjewijk

R3NEW droomt ervan om christenen, over kerkmuren heen, met elkaar te verbinden in de wijk waarin ze wonen. Ook dromen we ervan dat deze christenen samen een verschil kunnen gaan maken voor en vooral mét hun wijkgenoten. We helpen een wijkgroep(je) verder om op een laagdrempelige manier in actie te komen voor én met de buurt.

 

Veel christenen verlangen er naar om in actie te komen en op een nieuwe manier te groeien in hun geloof en de praktisch uiting hiervan. We merken dat kleine stappen hierin al snel impact kunnen hebben. Wellicht ook bij jou!

Stel je eens voor: 500 christenen in zo’n 50 wijken van Nederland melden zich aan voor #koninkrijkinjewijk. Op basis van postcode verbinden wij deze mensen in hun wijk aan elkaar. Tijdens een ontspannen maaltijd of lekker bakje koffie, leren deze mensen elkaar beter kennen en ontstaan alvast de eerste ideeën voor een activiteit in de wijk. Klinkt geweldig, toch?

#koninkrijkinjewijk bestaat uit de volgende vier stappen

Stap 1. Aanmelden

Laat je gegevens achter, je ontvangt direct een bevestigingsmail met een link naar ons e-book: "De zeven essenties van vitale wijkcommunities"

Stap 2. Inspiratie

Je ontvangt van ons via de mail korte inspirerende teksten en filmpjes. We nemen je mee in de visie en geven je ideeën voor acties in je wijk.

Stap 3. Kennismaking

We helpen je in verbinding te komen met andere christenen in jouw wijk. Tip: ga met elkaar eten! Nog geen andere christenen in jouw buurt? Dan helpen we jou op weg om die te vinden.

Stap 4. Actie in de wijk

Met jouw groep plan en organiseer je een (kleine) activiteit in jouw wijk. We bieden jou alles wat je hiervoor nodig hebt. Het enige dat jij hoeft te doen is in actie te komen.

Deze wijken doen al mee!

Over R3NEW

#koninkrijkinjewijk is een initiatief van R3NEW. R3NEW inspireert, vindt, traint en verbindt wijkcommunities in Nederland.  Deze communities hebben als doel om bewoners met elkaar te verbinden voor de bloei en herstel van hun wijk.

R3NEW droomt ervan om christenen in de wijk waar ze leven met elkaar te verbinden, over kerkmuren heen. En dat deze christenen samen zichtbaar verschil maken voor en vooral mét hun wijkgenoten. 

Boeken ter inspiratie

Herstellers – Gabe Lyons Gideon Uitgeverij

In Herstellers wordt een prachtig beeld geschetst van een “nieuwe generatie” christenen. Christenen die vanuit en in hun leefomgeving relevant aanwezig zijn en op die manier liefde en herstel brengen in hun directe omgeving.

Paradijs Stad – John Mark Comer Unravel Publishers

Kan het God schelen waar ik werk? Hoe zit het met wat ik doe in mijn vrije tijd? Of ben ik vooral nuttig als ik voor de kerk of een non-profitorganisatie werk? Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij op aarde bent en wat dat betekent voor je leven.

Actie IN DE WIJK

#koninkrijkinjewijk

Start een actie in jouw wijk!

Koninkrijkinjewijk heeft een aantal actiepakketten samengesteld, die je kan uitvoeren in jouw wijk.
Ben je ben benieuwd wat voor actiepakketten er zijn?
Klik dan hier voor meer informatie:

Enthousiast? Meld je nu aan. Je ontvangt direct een mail met bevestiging én ons e-book: “De zeven essenties van vitale wijkcommunities”.

 

Aanmelden als groep? Dat kan! Dan is het belangrijk dat alle deelnemers zich apart aanmelden, zodat zij ook alle informatie ontvangen.

Ervaringen deelnemers challenge #koninkrijkinjewijk 2021

Meld je nu aan en ontvang direct ons e-book.

Je gegevens